Itt a tavasz, jön a meleg, és egyre nagyobb kedvvel majszoljuk a salátákat. Nem kell különösebb fogyókúrás elhatározás sem, elég, ha mostantól az ember lecseréli a vacsoráját egy ínycsiklandó, ezerszínű és -ízű salátára. Ehhez, persze, nem árt tudni, hogy melyiknek milyen a zamata, jellege. Cézár-imádók kedvence, a római saláta: tévedés, hogy a klasszikus Cézár-saláta jégsaliból készül, pedig sok étteremben azzal tálalják fel. Igazán csakis a római saláta vaskos, testesebb, kicsit rágósabb leveleiből ízletes. Zamata kicsit kesernyés, amit istenien kiegészítenek a Cézár-öntet elengedhetetlen kellékei, a citrom és a szardellapaszta. Megéri megvenni, mert a hűtőben, nejlonzacskóban, sokáig eláll, és mindenféle öntetet jól visel, ami savanykás.
Powered by WPeMatico
from WordPress http://ift.tt/1PjCrYQ
via
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése